ELEMENTISSÄ

20/02/2019





Olen taatusti ollut edellisessä elämässäni kukka. Niin tutulta tuntuu kukkien seurassa.

Viisaiden kiinalaisten mukaan elo soljuu jouhevasti, kun energiat virtaavat kitkatta läpi viiden elementin, tulen, maan, veden, metallin ja puun. Tasapaino elementtien välillä on elämän perusta. Hyvät kiinalaiset - saanen lisätä listallenne kuudennen elementin, kukan. Mikään maailmassa ei voi olla tasapainossa ilman kukkia. Kukaton elämä ei ole muuta kuin maanpäällistä taivallusta harmaan metallin kalskeessa, kipunoiden sinkoillessa sinne tänne, silkkaa onttoa kalinaa ja loskassa tarpomista, jos saan hiukan kärjistää. Kiinalaisetkin sen kohta ymmärtävät, että kukat yksin riittävät tasapainoon.


Tässä valossa on tietysti suoranaista omakehua väittää olleensa edellisessä elämässään kukka. Haisee kauas! Jos yhtään kateuden vihreyttä siellä ruudun toisella puolella haalistaa, niin en varmaankaan ole ollut kielo, ruusu enkä pioni, puhumattakaan lemmikistä, kaunokaisesta tai venuksen kengästä. Siitäkin huolimatta että olevaisuuteni näkyvä ilmentymä elämän kiertokulussa olisi ollut hullukaali, harmio, kalmojuuri, seittitakiainen tai kihokki, on se ollut kaunis olevaisuus. Kukka ei koskaan ole ruma. Se on kaunis niin versona, nuppuna, täydessä kukinnan röyhyssään kuin lakastuneenakin. Paitsi flamingon kukka. Aina kun katselen kukkia tai hypistelen niitä, elämässä on kaikki hyvin. Olen elementissäni. 



Pääsin taannoin kukkataivaaseen. Tai itse asiassa taivas tuli maan päälle, tarkalleen ottaen Suomen Töölöön, kukkaidolini Kreetta Järvenpään work shopin muodossa. Kukat sen kertokoot tuhansin sanoin: Olin omieni joukossa.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti