KUKKAKRIMINAALIT

05/09/2018





Luojalle kiitos, että se ennen vapaapäiväänsä jaksoi hommata maailmaan kasvit. Tai leville, että ne silloin joskus nelisen miljardia vuotta sitten pistivät kasvikunnan evoluution idulle. Kiitos kaikille, joilla oli vähääkään sormensa kyseisessä mullassa, olen ansiostanne onnellinen ihminen.

Rakastan kasvikuntaa luultavasti enemmän kuin ihmis- ja eläinkuntaa. Erityisesti rakastan kaikkia kukkia. Kaikkia paitsi punaisia flamingonkukkia. Silloin kun en jaksa ketään enkä mitään, jaksan aina hömpsyytellä kukkia.


Hömpsyyttely on kaikkea kukkien ihailuun, poimimiseen, hankintaan ja asetteluun liittyvää. Kukkakaupassa lähtee nykyisin lapanen välittömästi. Menen ostamaan yhtä oksaa, mutta kassalla niitä on kasassa sylillinen. Taloudellisen konkurssin pitää loitolla, jos ei nyt ihan kukan pölliminen päivässä, niin ainakin useamman pölliminen kukintakaudessa. Olen kukkakriminaali. Kleptomania iskee puistoissa, puutarhojen sokeissa kulmissa, katseilta syrjässä olevien kukkapenkkien kohdalla ja aidan yli roikkuvien oksien hipaistessa viatonta hihaani, joitain lokaatioita mainitakseni. Oikea käteni ei ole vasemman vartija, kun oksaa sujahtaa kassiin. Varmuuden vuoksi selvennettäköön, etten koskaan kähvellä kukkakaupoista tai tutuilta.


Minulla on ystävä, joka hänkin harrastaa pientä pöllintää. Tulemme valtavan iloisiksi huomatessamme tämän meitä yhdistävän erityispiirteen. Heinäkuussa ymmärrämme kuitenkin olevamme pikkutekijöitä, varsinaisa amatöörejä lokin raatoa muistuttavien yliaikaisten pionien ja sireeninoksien vohkimisiemme kanssa. Lappeenrantalainen paikallislehti kirjoittaa rollaattorigangstasta, josta tulee välittömästi esikuvamme: Aamutuimaisessa kaupungissa liikuskellut 90-vuotias mummo on kesän aikana ehtinyt anastaa kärryynsä istutuksen jos toisenkin. Jouduttuaan lopulta väijytykseen mummo yrittää harhauttaa kiinniottajaansa kertomalla, että on juuri saanut kukkapaakut tuttavaltaan. Ilmeisesti käsilaukusta löytyneet multaiset "tiirikointivälineet" todistavat toista, samoin palvelukodista paljastuva kätkö, jonka sisältö sopii täydellisesti kaupungin kukkapenkeissä ammottaviin monttuihin. Mummon edunvalvonta maksaa lunnaat ja viulut ja idolimme lieneekin jo back in business. Syyshortensioiden ja pallokrysanteemien omistajat - pitäkää kiinni puskistanne!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti