SITKEÄSTI HENGISSÄ

03/09/2016





Tekee mieli mennä lällättämään kukkakauppiaalle. Viikunapuu ei osoita kahden viikon jälkeen minkäänlaisia kuolonkamppailun merkkejä, päin vastoin, millisilmäni sanoo, että lehdet ovat jopa kasvaneet. Rehellisyyden nimissä tunnustettakoon, että kuvien sato on lavastettua ja Lidlin laareista korjattua. 


Kolmen arkiviikon jälkeen en ole ollenkaan varma, että kukoistukseni kulkee viikunan tahdissa. Ikävöin vapauttani ja ennakoin tulevassa pimeydessä kompurointia järjestämällä itseni hoitoihin. Olen otollista maaperää kaikelle, mikä vähänkin kuulostaa teflonilta arjen ja ihoni välissä ja päädyn shiatsu-käsittelyyn. Kokemus on hämmentävä. Puolentoista tunnin sivelyjen ja painelujen jälkeen hyvän olon tunne on primitiivinen ja olen täysin rento. Fleecehuopiin kapaloituna olen kuin jättikokoinen vauva futonpatjalla. Haluan jäädä niille sijoilleni äitiuniversumi-shiatsuterapeutin hoitohuoneen takkatulen rätinään ikuisiksi ajoiksi. Kova luu(pääni) on ällikällä lyöty ja olen välittömästi koukussa. Terapeutti paikallistaa selkäpuolen meridiaanien uumenissa lymyilevät stressijemmani. Varaan uuden ajan futonille niiden pois sivelyyn.


Perjantaina kokeilen yinjoogaa. Alkuillan tunti kuulostaa täydelliseltä teleportaalilta viikonloppuun. Asanoille avoimin mielin kävelen idylisessä vesisateessa kauniille joogastudiolle. Astangaan tai hathaan verrattuna yinjooga tuntuu pötköttelyltä. Tunnin jälkeen olen ennen muuta huvittunut. Maksan siitä, että hengitän silmät suljettuina, makoilen viltin alla selinmakuulla bolsteri kehoa mukavasti tukien ja kääntelen kylkeä lempeä-äänisen ohjaajan käskystä. Voin venyä tai en, voin pysyä asanassa tai en, kaikki käy. Ohjaaja kertoo, että matto kantaa, samoin elämä. Uskon ja rentoudun. Täydellisiä liikeratoja tai maksimaalisia suorituksia tavoittelevalle tiukkapipolle tilanne on outo. Tunnen olevani kallistumaisillani hihhulihommien suuntaan, kun nirvanoissani ostan yinportaaliin viiden kerran läpikulun. Pt:llä tulee olemaan kova työ kääntää hauikseni namastesta takaisin punnerrusasanaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti