HESOIS

02/08/2017





Vietän muutaman päivän miniloman lähimmässä lempikaupungissani. Olen voissa paistettu bönde, mutta sielullani on monta alter egoa. Sisälläni asustelee ainakin italialainen Signorina, Pariisin perhonen, latinodiiva ja Rööperin friidu. Tällä kertaa olen Kapteeninkadun Ulliksen Hulda, huoleton ja onnellinen. 


Suhaan Etelä-Helsinkiä ristiin rastiin, syön ja juon, tapaan ystäviä, syön ja juon, suhaan hieman lisää ja syön ja juon. Salutorgetin terassilla saan todisteen siitä, että jutuillani on vaikutusta: Sisustuskollegasta on kehittynyt varsin pätevä Aperol spritz-nirso. Näemme maistamatta, että juoma on kelvoton. Kalvakan oranssi väri kertoo spesialisteille, että vissyllä on taas sössitty. 


Kukkahulluus lähtee jälleen kerran lapasesta. En välitä tietää, kuinka monelle valvontakameralle olen "urani aikana" päätynyt pölliessäni kukkia Helsingin puistoista ja puskista. Nyt ihan vähän jäi matkaan jasmiinia. Kuvan kimppu on lempikukkakaupastani Inbloomista ja se on maksettu. Tiinan valikoimien keskellä iskee joka kerta Stendhalin syndrooma. Hoipertelen silmät spiraalihyrrinä naapurikorttelin Healthinkiin saamaan uuden hulluuskohtauksen mantelivoitoastista. Tällä kertaa onnistun pitelemään kiinni voitonkastani kotiin saakka, toisin kuin kesäkuussa, jolloin armoton voisieppari vei purkin nenäni edestä. Jos uutisissa kerrotaan lähiaikoina Nutellan kuolemasta tiedätte sitten, että en se minä ollut, se oli Healthinki! Lipsun kaidalta tieltä vain kukkien takia.



   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti