DOWNSHIFTING

20/01/2017





Downshiftaan elämäni viikossa lähes olemattomiin. Syke hädin tuskin erottuu. Kippari on ennättänyt samassa ajassa Le Havren rannikolle ja Sea of Love killii taas rauhallisen tyynenä välillämme. Kuuden viikon one-on-one-laatuajan ja 24/7-yhteiselon taustalla ei aina soi lemmenlaivan tunnusmusiikki. Merimieselämän parhaita puolia on sen toispuoleisuus. Normaalisti potpottelen oman elämäni ellun kanana jo ennen kuin Kipparin taksin perävalot häviävät pihasta, mutta nyt en tee mitään. Puoli maailmaa toteuttaa ennen helmikuun massarepsahduksia uudenvuoden lupauksiaan samalla kun kaivaudun syvemmälle kolooni. Se kesä mitään vielä tule! Maanantain uutiset ovat siitä todiste: kaamos on kuulemma ohitettu, koska aurinko on ollut horistontin yläpuolella 40 minuuttia! Kamoooon! Uutinen julkaistaan todennäköisesti innoittamaan lappalaisia valonjuhlan voitontanssiin, mutta downshiftaavan etelän naisen se saa myöhästyneeseen myötäkoomaan. Torstaina, tuhannen kilometrin päässä kaamoksesta olen yhä syvällä vilttien uumenissa, vaikka pohjoisen päivässä on ollut valoa jo 42 minuuttia. 

Olen samalla myös näreissäni. Shiftauksen tiimellyksessä on päässyt kehittymään muutama sitkeä sivuoire. Olen ajautunut aihepattitilanteeseen. Aihepaise on kuin megaluokan hormoonifinni: vaikka kuinka puristaa, mitään ei irtoa ja paise sen kun kasvaa. Heittäydyn viltin alla yltiökriittiseksi eikä siellä mikään ylitä postauskynnystäni. Verkon toisella laidalla suuresti arvostamani kirjoittajat suoltavat vähintään postauksen päivävauhdilla tekstiä aiheista, joita en viltinalusmaailmassani edes aiheiksi ymmärrä: sini-tarrarullista, kenkien lankkaamisesta ja valkoisista perus t-paidoista. Luen innoissani mainioita juttuja samalla kun kirjoittajalihakseni surkastuvat kilpaa muutaman muun lihaksiston osasen kanssa ja paise paisuu aiheettomuuttaan.


Loppukevennykseksi kerrottakoon, että viimeistä kuvaa tässä liitellessäni päässä alkaa soida "älä tyri nyt, älä lyö yli nyt, älä antaudu angstin valtaan..."

Eteen päin sanoo mummo lumessa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti