MALJA ...

22/01/2017





... J A C K I E L L E !

Käyn katsomassa elokuvan Jackie ja saan idean. Aihepaiseessa välähtää kuin välähtääkin lamppu. Aion ryhtyä kohottamaan maljoja eläville ja kuolleille, tutuille tai tuntemattomille, ihmisille, jotka jäävät mieleen pyörimään. Oma lehmä ei ole tässä mitenkään ojassa, koska päätän, että maljan sisältö riippuu kulloinkin kohdehenkilöstä. Ei kylläkään tule mieleen kuin yksi, jolle voi kohottaa piimämaljan.


Ensimmäinen malja on Jackielle. Ei K:lle eikä O:lle, pelkästään Jackielle. Olen ollut kiinnostunut Jacquelinista niin kauan kuin muistan. Erityisellä mielenkiinnolla tiiraan aina kuvia hänen tyylistään -70-luvun alun New Yorkissa. Kuvassa olalla keikkuva Gucci on nimetty kantajansa mukaan. Olen lukenut Jackiesta kirjoitetun elämäkerran ja katsonut elokuvat ja sarjat. Useinmiten kaikessa painopiste on  K:lla. Uudessa elokuvassa kyse on murhatun presidentin sijaan naisesta, joka pitää sylissään kuolevan miehensä auki ammuttua, verta vuotavaa päätä. Mietin monta päivää miten sellaisesta kukaan voi koskaan selviytyä.


Täytyy muistuttaa, etten tuntenut Jackiea, ainakaan kovin hyvin. Tietoni kemiallisten ja materialististen selviytymiskeinojen osuudesta perustuvat kohtalaisella viiveellä hankittuihin toisen käden tietoihin. Joka tapauksessa Jackie on maljansa ansainnut. Se, että nainen kulkee kaiken jälkeen tyylillä läpi kolmen vuosikymmenen (ja kustantaa kirjoja), on pätevä syy puffauttaa korkki pullosta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti