VOKALISMIT

30/09/2017





On olemassa yksi syy, jonka takia haluaisin olla julkkis. Saattaisin nimittäin sitä kautta päästä Gloria-lehden Aakkoset-juttusarjaan assosioimaan kirjaimilla. Spontaani assosiointi on jännittävää. Testaan itseäni vokaaleilla:

A on AITOUS. Aitous on asiassa kuin asiassa teennäisyyden ja feikin vastakohta. Se on suoruutta ja rehellisyyttä. Tykkään ihmisistä, joissa ei ole tulkinnanvaraa ja jotka tarkoittavat mitä sanovat. Aistin vahvasti tunnelmia ja sanomatta jättämisiä. Aitous on vähiten energiaa vievää. Kun lakkaa häpeämästä mitä ikinä häpeääkin, lakkaa peittelemästä ja jäljelle jää aitous. 

E on EPÄ-alkuiset sanat. Kaikista Kipparin antamista lempinimistä Missi Pesti on suosikkini ja avaa epä-ajatteluani parhaiten. Lähtökohtaisesti epäilen aina varmuuden vuoksi, että asiat epäonnistuvat. Sen sijaan ei ole vähääkään epäselvää, etteivätkö epämiellyttävät asiat vähene samaan tahtiin epätäydellisyyden hyväksymisen kanssa. Epävarmuus on kielteistä ainoastaan silloin, jos joutuu miettimään kelpaako. Missi Pestillä on turhan negatiivinen leima. Epä-asenteella on menty monet kerrat Strömsööhön.   

I on ITALIA. Vasta Italiassa aina tajuaa, kuinka paljon itseään on ikävöinyt. Italiassa olen vaan niin  ihana. Sielun kotimaa on liian lyyrinen ilmaus suhteelleni Italiaan. Maa on jopa raivostuttavuuteen asti ristiriitainen ja ehkä juuri siksi niin tutun oloinen.


O on OIKEUS OLLA sellainen kuin on. On paradoksaalista, että iso osa ihmiselämästä kuluu itsensä löytämiseen ja kun sitten alkaa olemaan sinut sen kanssa mitä löytyi, pahimmassa tapauksessa käy niin, että katoaa muilta. On oikeus riittää ja kelvata. Oikeus olla sellainen kuin on ei tarkoita samaa kuin oikeus käyttäytyä miten huvittaa. Tässä kohtaa olen saattanut yrittää joskus oikoa, siitä toinen suosikkilempinimeni, Miss Burma. 

U on USKALLUS. Vaikka useimmiten pelottaa, olen tähän mennessä aina klikannut "päivitä". Pätee vertauskuvallisesti muuhunkin kuin totuuksien latelemiseen. 

Y on YKSINOLO - YHDESSÄOLO. En olisi koskaan arvannut, että nimeltä mainitsematon laivavarustamo tulee olemaan tuon hyvinvointini (-mme) perustana olevan tasapainon takana.

Ä on ÄÄNETTÖMYYS. Älämölö on stressaavaa ja voimia vievää. En meinaa pärjätä melussa enää ollenkaan. Pelottavaa. Ratkaisu voi olla kuplautuminen. Jäin kerran lenkilläni seuraamaan mielenkiintoista jalkapallo-ottelua. Siinä pelaajat olivat jalkoja lukuun ottamatta suurien läpinäkyvien muovikuplien sisällä. Jos jalkapallo voi olla pehmeää, kuplivaa ja äänetöntä, keksin tuhat muuta tilannetta, jotka voisi kuplittaa. 

Ö on ÖLJYT. Vastaan samalla tavalla kuin Antti Tuisku viimeisessä Gloriassa. Ö on yleensä Öölanti tai öl, enkä tunne suuria tunteita kumpaakaan kohtaan. En osaa vieläkään kookosöljytä mitään, mutta olen lähiaikoina innostunut hölväämään itseäni erinäisillä muilla öljyillä. Tykkään erityisesti kasvoöljyistä ja Comfort Zonen vartaloöljystä. Tylsä homma hoituu liukkaasti äänikirjaa kuunnellen.   




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti