ELLUN KANA OY

06/06/2018





Olen kolmatta päivää lomalla. Olen tiloissa, joita sää ei tavoita. En yksinkertaisesti pysty kohtaamaan kyseistä ilmiötä kaiken toukokuisen lämmön jälkeen. Siispä en valita enkä vaikerra. Eilisellä kesäretkellämme pukeudun kylmän viileästi kumisaappaisiin ja turkkiin ja lompsin menemään pipo päässä ja hanskat käsissä. 



Lomani on pitkä. Silti ahdistun joka kerta siitä, miten tehokkaan lomamaisesti aika pitäisi käyttää. Pitäisi näyttää ja tuntua lomalta. Kun kerrankin on aikaa, pitäisi matkustaa tukka putkella, pitäisi remontoida keittiö, pitäisi kohottaa rupsahtanut kunto, pitäisi kulkea sandaaleissa non stop ja pitäisi ylipäätään tehdä jotain tälle elämälle. Mutta aikataulut, haavekohteet ja budjetti eivät tunnu kohtaavan, remonttireiska luikkii karkuun, kuntoilu on levinneestä hanurista, varpaat jäätyy ja edessä siintävä jokin muu on pienen vyyhdin selvittelyn sijaan huovuttunut saunahattua muistuttavaksi klöntiksi, jossa langanpää on lievästi kateissa.


Olen lorvimisen mestari, mutta vapaalla pääni jauhaa taukoamatta vaatimusta olla tehokkaasti lomautunut. Konseptissa hiertää räikeä ristiriita. Pitää tehdä jotain. Ja koska yrittänyttä ei laiteta, perustan firman. En ilmoittaudu reksteriin, enkä ano Y-tunnusta, Ellun Kana Oy on puhtaasti mielikuvitusyritys, joten relax vaan Kirsi Piha ja kumppanit. Olen sekä Ellu että Kana, toimitusjohtaja ja "tuote" samassa paketissa. Liikeideani on tehdä tyhjän toimittamisesta tuottoisa bisnes, joka kasvattaa pää(ni)omaa. Homman kinkkisin osapuoli on sijoittaja, jonka tarvitsen mukaan, jottei koko homma kosahda alkumetreilleen. Sijoittajan nimi mieli. Kun yhtiökumppani on ylipuhuttu, alan potpottaa eteen päin vailla huolen häivää säistä, suunnitelmista ja -isi-päätteistä. Nokkaan kultajyvän sieltä, mistä se kohdalle osuu ja munin kultamunan jos sellainen on muniutuakseen. 


Eilisen perusteella voin sanoa, että Ellun Kana Oy on hyvässä nousukiidossa. Kipparilla on merimieslääkärin vastaanotto naapurikaupungissa ja päätän hypätä kyytiin ilman suurempia odotuksia tai suunnitelmia. Kotka osoittautuu kerrassaan huikeaksi lomakohteeksi kasmirpipon sisältä mietittynä. Langinkoski on ainoa, joka kuohuu ja pauhaa infernaalisessa tuulessa, yhtiökumppanini on typötyyni. Ja mikä onni on kohdata Mustilan arboretumin kukkivat atsalea- ja alppiruusumetsiköt firman kulloiseenkin säähän mukautuvassa uniformussa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti