KOLME VÄRIÄ - SININEN

19/07/2017





Côte d'Azur on nimensä veroinen. Rannikon turkoosista kirkkaansiniseen liukuva vesi on kuin filtteröityä. Olemme olleet monilla samaisen meren rannoilla pitkin Italian Rivieraa, Amalfin rannikkoa ja Sisiliaa, mutta missään turkoosi ei ole ollut näin turkoosia. 



Kukaan tervejärkinen ei moiti Rivieraa. On täysin toista sanoa lomailevansa Etelä-Ranskassa kuin Etelä-Italiassa. Nizza on kuitenkin ryppy Pariisin synnyttämässä rakkaudessani Ranskaan ja ranskalaisuuteen. Nizzassa Ranskan kolmesta väristä puuttuvat valkoinen ja punainen. En tunne olevani Ranskassa. Olen Rivieralla, missä vastoin parempaa luuloani kuljetaan crocseissa ja muoviolkihatuissa, missä ihmiset eivät ole kääriytyneitä ranskalaiseen pellavaan eikä kaduille ole ripoteltu laventelin terälehtiä. 


Jälkeen päin ajateltuna auton vuokraaminen olisi kannattanut. Sinisen rannikon poukamissa lymyilee taatusti helmiä, joihin Ranskan rautatiet eivät kulje. Emme eksy lilan reunustamien maalaisteiden päässä odottaville viinitiloille tai uneliaisiin kyliin, missä Provence näyttäisi meille todelliset värinsä. Kuulen navigaattorinaisen lempeän äänen, kun se sanoo: "Et ole saapunut kohteeseen, please return!"






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti