KUTONEN ON UUSI YKÖNEN

21/07/2017





Linnoituksessa, Satamatie 6:ssa on nykyisin kaikki, mitä ihminen tarvitsee. Yli satavuotiaan tiilimakasiinin katon alla on kuin ulkomailla. Parasta on, että maisemanvaihto onnistuu muutamalla Jopon polkaisulla ja kotiin palaa (kuin) palmun alta.




Mutta mikä on Kutonen?

KUTONEN on KAHVILA SILMU

Suloisen aurinkoinen lempikahvilani pikku-Silmu on kasvanut isoksi ja upeaksi maailmankahvilaksi. Ystäväni Franco Bollon legendaariset sanat "iha ku jossai oikees kaupungis" pitävät entistä kirjaimellisemmin paikkaansa. Sanan kaupungis eteen voi vieläpä hyvin lisätä etuliitteen suur - niin pikkunewyorkmaisiin, pikkuberliinimäisiin tai vähintää pikkutelliskivimäisiin tunnelmiin Silmussa pääsee. Silmun suosikkini ansaitsevat oman palstatilansa, niistä lisää pikimmiten.




KUTONEN on LEHMUS ROASTERY ja KAHVIKAUPPA

Jos eteläiseltä pallonpuoliskolta tulevat maailman parhaat kahviraaka-aineet, pohjoisella pallonpuoliskolla leviää ilosanoma niitä lesoimmin paahtavasta Lehmus Roasterysta. Kukaan terveellä kuulolla varustettu ei voi olla tietämätön siitä, että meillä on lesompaa kahvia kuin teillä. Paahtopäivinä kahvilan tiskin takaa paahtimon puolelta kiemurtelevat Etelä-Amerikan ja Afrikan aromit nostavat vähintään kesän henkistä keskilämpötilaa. 



KUTONEN on KUKKAKAUPPA

Perjantaispesiaalin kukkia, kakkua ja kahvia kimput tulevat GreenHomelta. Samalta firmalta ovat muutkin Kutosen sisustusta pehmentävät ja myynnissä olevat vihreät. Kotimatka on very instagrammable, kun Jopon etukorista pilkottaa pioni tai kaktus.




KUTONEN on OSTOSKESKUS,

vieläpä Hito hyvä sellainen. Paikallisella brändillä on hymyilyttäviä tuotteita kalsareista sinappiin. 

KUTONEN on KULTTUURIKEIDAS,

jossa toimii kirjakierrättämö periaatteella tuo tullessais, vie mennessäis. Se on myös galleria, josta löytyvät julistetaiteilija A. Lehtomäen opettavaiset kahviviisaudet.




KUTONEN on LOFT no 2 POP UP,

ihana paikallinen life style kauppa, jonka tuotteet sopivat industrialhenkiseen tilaan täydellisesti.


Ennen kaikkea Kutonen on rento olohuone, jonka tunnelman tekevät ihmiset.

Tätä kirjoittaessani mielessä alkaa pyöriä kiinnostava ajatus: Mihin ihminen enää kotia tarvitsee, jos saman katon alta saa kahvia, kukkia, puhtaat kalsarit, Marviksen hammastahnaa ja hyvää seuraa? Sitä paitsi tiedän, että sisustussilmäni välttäessä jonnekin on varastoitu varsin yöpymiskelpoinen riippukeinu.




2 kommenttia: