FALL LA LAA !

18/10/2017





Fall la laa miten paras syksy! Joka päivä sataa eikä vain meinaa, tihrustelu on tästä lotinasta kaukana. Harmaa on niin täydellisen savuisen sumuisen harmaata, että itkettää - onnesta. Muutaman hetken ajan, kun taivaalle ilmestyy kontekstiin sopimaton valoilmiö, maisema olohuoneen ikkunasta Saimaalle on niin silmiä kirvelevän sinikeltainen, ettei sellaista löydy edes Ruotsista. 

Mitkä täydelliset puitteet hillua löpöpöksyissä viikonloput putkeet! Ja arjet myös. Parhaassa tapauksessa olen pyjamassa varttia yli kolme iltapäivällä, enkä useimpina päivinä koe pienintäkään tarvetta pukeutua toisin ennen aamua. 


Viikon paras syyssekaannus omassa päässä tapahtuu heti maanantaina. Tuulilasinpyyhkijöiden viuhuessa ja ravan roiskuessa ajattelen koko kotimatkan kaikkia ihania loppupäivään mahtuvia himinöintejä. Ennen muuta ajattelen minttuteetä. Kannullinen minttuteetä sopii atmosfääriin kuin villasukka jalkaan. Kotona olen heti kynnyksen ylitettyäni löpöpöksyissä ja villasukissa (ovat taktisessa valmiudessa eteisen tuolilla), sytyttelen kynttilät ja ryhdyn kokkaamaan. Mutta fall la laa, muistan, että listalla oli minttuteetä vasta kun lasissani on punaviiniä. Suppispasta, you old tricky fellow!


Syksyn paras ruska on parvekkeemme puolimetrisellä Japanin verivaahteralla. Tappi uhittele pihan vanhoille kirkuvankeltaisille koivuille ja normivaahteroille niin tulipunaisena, että se vielä räjähtää omahyväisyyteensä. Mikä onni olisi kyetä säilyttämään se hengissä talven yli ja katsella suojalasit silmillä, kun se keväällä syöksee oksista neonvihreää uutta elämää. 

Ultimatumhiminöintiin kuuluvat myös villakääreiden sisältä katsotut elokuvat. Kaikenkattava kauneus on kaunis elokuva. Se jättää paitsi ajattelemaan myös himoitsemaan dominopalikoilla rakentelemisesta. Mikä suloinen ääni lähteekään liikkeestä, jota ei voi pysäyttää. Jos löydän jostain oikeaäänisiä palikoita, tämä sivusto tulee todennäköisesti hiljenemään ainakin talven ajaksi.

Parasta syksyssä on sekin, että pian sen voi aloittaa alusta. Italiassa lehti on vasta kellastumaan päin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti