METALLINAINEN

12/10/2017





En ole muuttunut supersankariksi. (Harmi, sillä tulee mieleen muutamakin kohde, jonne voisi kolahtaa metallinhohtoisessa viitassa, sukkapuvussa ja naamiolaseissa palauttamaan hommaa tolalleen.) Siitä huolimatta huomaan olevani melko metallinen nainen.

En ymmärrä lääketieteestä mitään. Ihmiskehon toimintojen tuntemukseni on peruskoululaisen tasoa. Yllättävää kyllä, kiinaksi asia alkaa tuntua harvinaisen selvältä. Tarkemmin sanottuna harvinaisen tutulta. Osallistun tilaisuusteen, jossa Terhi jakaa kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvaa viisautta ihmisestä. Kiinalainen lääketiede pohjautuu viiteen elementtiin: Maahan, Metalliin, Veteen, Puuhun ja Tuleen. Opin, että emme koostu pelkästään yhdestä elementistä, vaan meistä löytyy kaikkien elementtien ominaisuuksia. Alan kuitenkin tuntea oloni varsin metallipitoiseksi.


Silloin kun tieteenalan kimuranttien kokonaisuuksien haltuunotto kangertelee, kannattaa paneutua yksityiskohtiin, erityisesti itselleen edun mukaisiin. Metallielementtisen vahvuuksia ovat kauneuden ja estetiikan taju, eleganssi, elämänlaadun arvostaminen sekä elämän syvempi ymmärtäminen, samoin tarkkuus, selkeys ja järjestys. Tässä kohtaa tunnen olevani lääketieteellinen ihme kiinalaisittain. Kuin pisteeksi i:n päälle Terhi kertoo, että Metalli-elementin väri on valkoinen. 

Heikkouslistan kohdalla metalli alkaa hiertää harvinaisen tutuista paikoista. Pahimmillaan metallinen tyyppi on vetäytyvä pessimisti (Missi Pesti) ja kyyninen perfektionisti. Heikoimmillaan ja epäsuotuisissa olosuhteissa hän voi olla jäykkä ja taipumaton, tuntea suurta tyhjyyttä tai arvostuksen puutetta.

Elämme syksyä, Metallin vuodenaikaa. Aika on otollista irtipäästämiselle ja luopumiselle. Otan opikseni. Kierrättää voi muutakin kuin tavaraa, joka ei enää tuota iloa. Aion listata kaikki tarpeettomiksi käyneet ajattelumallit, pelot, luulot, olettamukset ja tunteet ja tehdä niinkuin pelkomummoni teki kaiken turhan kohdalla, polttaa ne, listoineen päivineen.

Metallinainen on elementissään syksyllä. Se pukeutuu cashmiriin ja kaivautuu lajityypilleen ominaisesti syvemmälle mohairvällyihinsä. Jäykistymisen estämiseksi metallinainen nautiskelee silloin tällöin elämästä myös elementin ruokasuosituslistojen ulkopuolella. Sillä mikään ei ole niin tärkeää kuin Yin&Yan - Balance is Everything.


P.S. Kaikki mahdolliset asiavirheet ja holtittomat yleistykset johtuvat rajallisesta ymmärryksestäni sekä pilkkeestä silmäkulmassani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti