GILLING

08/04/2016








Chillailu on syömisen lisäksi matkojemme tärkeintä sisältöä. Gillin terassi Piazza della Repubblicalla on siihen mainio paikka. Olemme käyneet Gillissä siitä saakka kun eräänä uutena vuotena vuosituhannen vaihteessa reppumme unohtui sinne ja palautui takaisin sisältöineen päivineen aamuyön pikkutunneilla. Terassi on sekä hienostunut että tavallinen ja kaiken ytimessä hotelli Savonian edustalla. Aperitiivimme Italiassa on yleensä Aperol Spriz. Gillissä kokeilen erikoista, mutta hyvää versiota Hugosta. Prosecco ja viini eivät koskaan petä, Sprizistä harjaantunut chillailija maistaa sen sijaan heti onko se liian vetinen tai "pitkä". Hyvien Sprizien perässä vaellamme pitkiäkin matkoja. Järkyttävän hintaiset ja totaalisen surkeat versiot juomme hotelli- Exelsiorin kattoterassilla. Näkymä yli kaupungin maksaa ja meistä tuntuu, että jäämme kiinni itse turisteina.


Olemme Kipparin kanssa kohtalaisen erimielisiä muista chillailuun sopivista paikoista baarien, terassien ja kahviloiden lisäksi. Kenkä,- laukku- ja vaatekaupat saattavat meidät molemmat omiin nirvanoihimme, joissa emme tule koskaan kohtaamaan. Ruoka-ja kukkatoreilla viihdymme molemmat. San Lorenzon Mercato Centrale on paikka, joka saa kokin kyyneliin. Kenenkään keittiön ei pitäisi olla 3000 kilometrin päässä moisesta paikasta. 




Torien tarjonta saa myös haaveilemaan matkakokoisesta, kannettavasta blenderistä. Matkan vareelle osuukin hyvin epäitalialainen smoothieita ja tuorepuristettuja mehuja tarjoava baari. Koska lihakseni ovat lepotilassa, valitsen gojimarjojen ja macajauhemehujen sijaan listalta terveysintoilijoiden repsahdusdrinkin, vadelmavalkosuklaabanaanismoothien.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti