LA FAMIGLIA di CELESTE

25/04/2016





Maailmani on onnellinen paikka, siihen kuuluu pala taivasta nimeltä La Lodola. La Lodola on ystäviemme Porcun perheen pieni Bed&Breakfast Val di Chianan laaksossa Pozzon kylän kupeessa. Olemme vuosien varrella lomailleet siellä Kipparin kanssa, tuoneet Ruususen mukanamme kahdesti, olemme nauttineet, tunteneet olomme kotoisaksi, kiintyneet ja ystävystyneet. Paikka on erityisen rakas ja perhe tarinan arvoinen. Jo vuosia sitten, jonkun rennon ja pitkäksi venyneen lounaan jälkeen ylimmän kuvan fragolinaköynöksen alla sain idean kirjasta, jonka nimi olisi Taivaan sininen perhe, di-prepositiolla myös Celesten perhe. 



Porcuista minulle rakkain on Mario, perheen pää. Mario on B&B:n isäntä ja luomuviljelijä. Ystävyytemme on syventynyt vuosien varrella ja meistä vitsaillaan nykyisin paljon ja kuuluvasti. Syntymäpäiviäni juhlistaessamme Carlo ilmoittaa kuuluvasti ravintolansa henkilökunnalle "stasera viene papa' con la sua amante", tänään tulee iskä, rakastajattarensa kanssa. Mario on tehokkaasti hopeoitunut parrakas sardinialainen, herrasmies ja sivistynyt maanviljelijä. Mario hyppää traktoriin ja kyntää peltoja, Mario leipoo jumalaisia jugurttikakkuja ja ostaa antiikkia. Mario tarvitsee maata (multaa) ja maa tarvitsee Mariota, Armanin puvussa, jos tilanne niin vaatii. Juttelemme nykyisin kaikesta, elämästä, suhteista, erilaisista arjistamme ja ennen kaikkea kasveista. Armaneihin Marion pukee Beatrice. Rouva Caratelli on taiteita opiskellut toscanatar, La Mamma ja antiikkikauppias. Bea kehuu vuolaasti miehensä "amantea", mutta liittyy harvoin pitkäksi aikaa seuraamme. Koen vahvasti, että ystävyydellämme on hänen siunauksensa. ABC, Anticita' Beatrice Caratelli on juustonhuuruisen pecorinokaupan naapurissa Pienzassa. Lodola on sisustettu Bean antiikilla, Paolon suunnitelmien mukaan. Paolo on sisustusarkkitehti ja designer, poikamainen käkkäräpää, jonka seurassa aina ihmettelen, miten tuo lapsi on saanut niin paljon aikaan. Paolo lähestyy neljääkymmentä ja on kahden suloisen tyttären Maria Rosan ja Bianca Rosan isä. Paololla ja vaimollaan Silvialla on luottolaukkupajani Officine904. Ostan jo toisen shopping bagini, vaikka ensimmäinenkin on Silvian Nivea-ohjeilla primakunnossa. Mallailemme showroomilla Marion kanssa värejä ja päädymme tyyliini sopivaan cameliin. Kysympä vaan, moniko suomalainen maajussi käyttää sanaa elegantti ja käy laukkukaupoilla makutuomarina???




Paololla ja Silvialla on jo useampi kauppa Italiassa ja muutama ulkomaillakin. Showroom ja studio ovat Carlon uuden ravintolan yhteydessä, joka luonnollisesti on Paolon käsialaa lattiasta kattoon. B&B:n keittiön jatkona on Carlon ja vaimonsa Manuelan ensimmäinen pikkuruinen Osteria, jossa juhlin 40-syntymäpäiväni. Rakastan Carloa ja ennen kaikkea Carlon ruokaa. Carlo on rento ruokataiteilija, joka hakee raaka-aineet Marion kasvimaalta, lisää muutaman pikkujutun ja vie onnellisen syömärin to the moon and back. Yhä, syötyäni syntymäpäivänäni taidetta uudessa fine dining ravintolassaan La Cucina della Lodolassa, olen enemmän entisen Carlon tyttöjä. Onneksi maestro on luovuuden vimmoissaan ymmärtänyt jättää Osterian sijoilleen Manun käsiin. Carlolla ja Manulla on myös kaksi tytärtä Anita ja Amelia. Lähtijäisikseni Carlo kysyy, joko olen kirjoittanut kirjani. Kokin hatun alla on muistissa myös kirjallisia keitoksia. 


Annaa tapaan harvoin. Nimen kirjalleni antaa Annan ja Fabrizion esikoinen, samalla perheen ensimmäinen jumaloitu nipote, nyt 8-vuotias Celeste. Anna on korutaiteilija, joka valloittaa Amerikkaa, emmekä valitettavsti tapaa. Celestellä on pikkusisko, Olivia. Porcujen pikkutyttökatras on suloisuuden huipentuma, ei ihan 7 kääpiötä, muttei 6 keijuakaan. Syistä, että Maria Rosa on paremminkin vanhojen maalausten rehevä cupido ja Carlon mukaan serkkutytöt yhdessä pakkaus pikkupiruja. Lodolan uima-altaalta ja sen takaa Marion kasvimaalta avautuu taivaan sinisyys niin pitkälle kuin silmä kantaa ja alkavat vuoret. Jään miettimään hyvän mielen kirjaani, menestystarinaa nimeltään Porcu't. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti