VIIKON SUPERLATIIVIT

23/10/2016





Olen ääriäni myöten täynnä hyväntekeväisyyttä. Oman navan ja adoptoitujen kotikulmien ympärillä pyöriminen antaa supernaisen voimat. Sopii arjen tulla nykimän viitan liepeistä, ei paljon tutisuta, eteen päin sano mummo lumessa! Helsinki, Rakkaimpani, teit minusta kauniin, tavallaan. 


Edellistä toteamusta tehostamaan hankin huvittavimmat kasvojenrestaurointiaineet pitkään aikaan. Putsarin nimi on NUORI ja naamion Dirty Pretty Things. Edellisen vaikutuksia syynään peilin edessä aikuisnäkölasit päässä. Jälkimmäinen ihollalla näytän ja haisen erittäin lantakasaan lipsahtaneelta. Valintojen taustalla on poika nimeltä Paris. Astun puotiin puolisen tuntia sen avautumisen jälkeen, mutta Parisilla on vielä aamukahvi ja meikkaushommat kesken. Muu unohtuu, kun Paris ottaa naamatauluni valon puolelle pelastamisen päivän tehtäväkseen. Saan parasta palvelua maailman ehkä kauneimmalta miespojalta. Ja sanonpa, että on niitä jokunen tullut matkojen varrella vastaan.


Parhaan oivalluksen pitkään aikaan saan Plan B:tä siemaillessa. Se kuuluu seuraavasti: Plan B:n paras paikka on punaviinilasissa. Keskivaikeasti kontrollifriikille, epävarmuutta ja keskeneräisyyttä kehnosti sietävälle pääkopalleni ajatus on suuri. Päätän uskoa, että joogaopettajani on oikeassa; elämä kantaa ja risteyksessä tietää sitten, kun risteyksessä on. Sitä paitsi sen verran näyttöä asiasta on viime aikoina esiintynyt, että uskominen ei ole edes työlästä. Jalat ovat vieneet oikeisiin paikkoihin ilman että pää on ollut niihin mitenkään käsi kädessä. 


Parhaassa tapauksessa käy niin, että kun lähtee hankkimaan jotain ihan muuta tuleekin saaneeksi sielun siskon. Pienien ympyröitteni kehäviivoja venyttävät ihanat naiset. Kannustus ja tsemppaus ovat sielua silittävää ja arvokkaaksi tekevää. "Naiset, jotka eivät kannusta toisiaan, palavat helvetin tulessa..."-tai jotain sinne päin. Kuulostakoon Stieg Larssonin Millenium-trilogian uudelta osalta, mutta on niin totta.  


Kaikenlaisia viisauksia tulee vastaan, idea pyörii saman ajatuksen ympärillä. Iltateen joogaava buddha  toteaa pussin pidikkeessä hyvän viikon päätteeksi "You are unlimited". Pakko uskoa, jos kohtalon buddha niin sanoo. Tulee mieleen muutama muukin elämän viisauksia ladellut: "Sun pitää funtsii tarkkaan mitä sä haluut, ku sä saat sen mitä sä haluut"... tai jotain sinne päin sanoo Andy. Olen mieluusti mukana tässäkin, vaikka Kapteenin puistikossa vastaan tuleva elämän filosofi näyttääkin ajoittain kadottaneen oman visionsa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti