MIELENTERVEELLISTÄ

30/10/2016





Jottei totuus täysin vääristyisi, jatkan edellisen postauksen teemalla. Kausittainen pastalla läträäminen  on hyvä esimerkki siitä, että syön sitä, mitä mieli milloinkin pyytää. Uskon vakaasti siihen, että mieli ja keho ovat oikeassa - silloinkin, kun pyyntölista on jumissa red velvet cup cakesien kohdalla. En ole  koskaan säätänyt itselleni ravintokieltolakeja tai elänyt ehdotonta elämää. Lähes ainoat asiat, joita mieli ei vapaaehtoisesti hamua, ovat puolipakolliset arkilounaani ja silakkapihvit. Sieluni italialaisosiota on kiittäminen siitä, että elän syödäkseni enkä toisin päin. Ranskalaisosio pitää huolen shamppanjatasapainosta. Oman elämäni keittiöpsykofilosofina suosituslinjaukseni on se, että mielenterveellinen on terveellistä. 


Arkeen palaamisen parhaimmistoa on oman hellan ääreen palaaminen. Lähes puolen vuoden saalistamisen jälkeen osun marketin nyhtökaura-apajille vihdoin täydellisellä ajoituksella. Hamuan kärryyn kaikkia makuja ja kokkaan paketin mukana tulleista resepteistä pitaleivät ja porottoman käristyksen lähes pilkulleen ohjeiden mukaan. Poroton käristys aiheuttaa totaalisen hämmennyksen, sillä satsi maistuu muusin ja puolukoiden säestyksellä poronkäristykseltä. En liene ainoa, joka on joutunut tarkistamaan tuoteselosteesta, ettei ole sittenkin tullut syöneeksi lihaa. Viimeisen paketin kauraa tuunaan teriyakilla, jämäkasviksilla ja nuudeleilla.  Aidosti terveellinen on mielenterveellistä potenssiin X. 


Korianteritunnustuksen vapautettua estoni päätän avautua myös avocadosta. Kuvan aamusmoothiessa ei ole sitä puolikastakaan. Hyvää ja vihreää tuli ilmankin. Syön avocadoa. Mutta. Ensinnäkin, tarvitsisin markettikaverikseni avocadokuiskaajan, jotta pystyisin valitsemaan juuri sopivan kypsyysasteen omaavan yksilön. Toiseksi, eiväthän avocadot maistu juuri miltään, häh? Nautin avocadotoasteja ja avocadotomaattileipiä suurella halulla, mutta niissähän jutun ydin on cream cheese. Mikä nyt EI maistuisi juuston kaverina hyvältä, häh? Ostan tästedeskin verkkopussillisen lähes mustasta sesongin trendikkäimpään tummanvihreään sävyttyneitä, upean pintastruktuurin omaavia avocadoja silkassa sisustustarkoituksessa ja antaudun avocado-oikeuden tuomittavaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti