LIVINKIÄ ELÄMÄÄN

16/11/2017





Tämä kivijalkaputiikki voisi hyvin sijaita Fredrikinkadulla tai Albertinkadulla. Osoite on kuitenkin rakasta kotikaupunkia halkovista pääväylistä toisella, Kauppakadulla. Ulko-oveltamme on kivenheitto Valtakadun ja Kauppakadun risteykseen. Kumpaakin kulkemalla päätyy ennemmin tai myöhemmin kaikkiin ihmiselämän kannalta merkityksellisiin paikkoihin maailmassa.



Rakastan kivijalkakauppoja niiden hengen ja tunnelman takia. Ei ole ollenkaan oleellista, että kaupassa myydään vain oman makuni mukaisia tuotteita. Paljon tärkeämpää on mielenkiintoinen kokonaisuus, joka inspiroi. Pieni roso, riitasoinnut ja epätäydellisyys on paljon mielenkiintoisempaa kuin täydellinen harmonia. Pidän siitä, että kaupan valikoimissa on myös pois kuluvia tuotteita.  




Parhaimmillaan kivijalkaputiikit ovat elämyksiä, kauppiaittensa luovuuden ja idearikkauden tuotoksia, persoonallisia ja tunnelmallisia. Sellaisia kuten Livinki. Livinki on sekoitus lifestylekauppaa, vintageputiikkia ja coffee shoppia. Livingin sielu on ihana Heidi. Kaikesta näkee, että kauppiaalla on tarkka vainu retro- ja vintageaarteiden suhteen. Uusien tuotteiden rinnalla on vanhoja astioita, käyttötavaroita ja patinoituneita pienkalusteita. Heidi tekee myös sisustussuunnittelua ja on Livingin oman Armo-merkin designeri. Annan itselleni Armoa kahvin ja villasukkien avustuksella. Tuotteet tukevat pienyrittäjyyttä ja arjen armollisuutta: Joskus sitä on happy happy joy joy ja toisinaan sitten taas fuck fuckity fuck. Livinkiä se vaan on!




Livinki on todellinen hyväntuulen kivijalkaputiikki. Ihanuudet paperikassissa eivät ole ainoita syitä hymyyn ja hyvään mieleen puodista poistuessa. Jo kynnyksellä tunnen itseni tervetulleeksi. Hypistelen ja fiilistelen, nautin tunnelmasta ja tarinoista, joita kertovat vanha parturin tuoli, tiensä päähän tullut moottoripyörä, mummon mekko, lapsuuden kyläkaupan Pauligin kahvimainos ja vakosamettiset Retu-tennarit. Parasta ovat kuitenkin lämminhenkiset juttutuokiot Heidin kanssa, nauru ja tunne siitä, että kävikin kylässä, ei kaupassa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti