AL LAGO di GARGNANO

09/08/2016






Gargnano valikoituu Gardan länsirannan pikkukaupungeista kohteeksemme pari vuotta sitten puhtaasti Villa Sostagan puoleensa vetämänä. Kylä ei ole mitenkään erityisen pittoreski, kuitenkin rutkasti monia aidompi, kuten tulemme jatkossa huomaamaan. Alimmassa kuvassa Villa erottuu pienenä kellertävänä läiskänä ylimpänä oikealla.




Toisella kertaa palaamme paitsi Villan myös italialaisten ravintoloiden top-10-listamme kärkeä pitävän Ristorante al Lagon herättämän ikinälän perässä. Voin pöyhkeilemättä sanoa, että kaikkien Italiassa syötyjen aterioiden jälkeen vainuni hyvän ravintolan suhteen on lähes pettämätön. Menusta, tyylistä, kanssaruokailijoista ja sijainnista voi päätellä jo paljon siitä, ovatko eväät jostain muualta kuin paikallisen Lidlin pakastealtaasta. Italialaiset ovat enimmäkseen ihania, mutta kaikkialta löytyy furboja, jotka ilman omantunnontuskia tai minkäänlaista kulinaarista kunnianhimoa tuntematta syöttävät ulkomaalaisille italialaisen ruoan irvikuvia laminoidulta, tahmaiselta listalta. Ensimmäisellä Gardan-matkallamme löydämme al Lagon sattumalta ja vaikka menu vaikuttaa lupaavalta, näyttää ennen lounasaikaa tyhjä muovikalustesisustus sen verran tylyltä, että olemme kävellä onnemme ohi. 




Palaamme laiturille kuitenkin illalla. Muovituolit sivuuttanut vainuni osuu oikeaan, paikka on tupaten täynnä ja jonotamme ilman varausta hyvän tovin. Ruoka on t a i v a a l l i s t a. Jatko on ruokailuhistoriamme helmiä. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti