BELLISSIMO BELLEVUE

09/08/2016






Elämän itärannikolla pelastaa hotellimme Bellevue San Lorenzo. Vaikka suurin osa vieraista on täälläkin saksalaisia olemme kuitenkin muutaman kilometrin päässä Little Germanystä, Malcesinen keskustasta. Hotelli on kumpuilevalla rinnetontilla ja sen kaksi vanhaa ja kaksi uutta rakennusta sulautuvat mutkitta toisiinsa hyvin hoidetulla, vehreällä puutarhapihalla. Omistaja lienee taiteen keräilijä. Auloissa ja kasvillisuuden lomassa on erityisesti moderneja veistoksia. Majoitumme rakennuksista vanhimpaan, punaiseen villaan, uima-altaan kupeeseen. Kailotamme napolilaisen allasbaristan Antonion kanssa varmuuden vuoksi itsekin Napolin volyymilla italiaa ja englantia niin, ettei kenellekään lähipihapiirissä jää epäselväksi, ettemme kuulu massaan. Antonion sekoittama Hugo hipoo täydellisyyttä.






Paikan päällä Bellevuessa vasta huomaamme, että meille on myyty hotelliin huoneen lisäksi puolihoito, joka tarkoittaa ravintolassa joka ilta tarjoiltavaa monen lajin illallista. Ensijärkytyksestä häthätää selvinneinä emme jaksa ajaa Malcesineen etsimään ruokapaikkaa ja päätämme kokeilla talon tarjontaa. Seuraa järkytys numero kaksi, kun teemme hotellin salissa aikamatkan tulevaisuuteemme ikälopun flyygelinsoittajan säestyksellä. Olemme illallisella istujien nuorisoa muutaman muun pariskunnan kanssa. Ruoka on hyvää, mutta tunnelma on kuin menneiden aikojen pensionaateista. Puuttuu enää, että yhtä onnetonta kohtaa myrkytyskuolema ja vieraista nousee esiin Fräulein Marple selvittämään murhaajaa. Perumme loppuoleskelumme puolihoidon, kun aamiaisella ei paljastu tragediaa.








Antonio opastaa meidät Cassoneen, muutaman kilometrin päässä olevaan kylään lempiravintolaansa Stellaan. Stella on kälyisen näköinen paikka aivan tien reunassa, mutta jos se on Antoniolle ainoa paikka tässä pohjolassa, jossa mies suostuu syömään, kelpaa se meillekin. Käymme Stellassa kahdella illallisella ja puhumme niistä allasbaarissa Antonion kanssa niin, että tarjottimella jäät ehtivät sulamaan turistien drinkeissä. Starttaamme Stellassa elokuun ja rapukauden m u u t a m i l l a muilla herkuilla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti