LEHMUKSEN KAUPUNKI

19/02/2017





Paljon on puuta kaatunut sitten Lailan aikoijen. Mihin lie päätyneet kaikki kadun varsien kaadetut lehmukset? Eivät ole ainakaan tulleet vastaan kauhoina tai kapustoina niin kuin toscanalaiset päivänsä päättäneet oliivipuut. Uudella tulokkaalla on juuret vahvasti kaupungin mullissa. Kahvipaahtimo Lehmus Roastery saa tuntemaan kotiseutuylpeyttä, jollaista ei olla koettu sitten humppafestivaalien. 





Paahtimon avoimet ovet ovat menestys. Kahvi liikuttaa lähes tuhatpäistä lappeenrantalaisjoukkoa ja lauantain menoliikenne Linnoitukseen muistuttaa kansainvaellusta itärajan mittakaavassa. Tähtäämme päivän viimeiseen paahtonäytökseen. Vajaassa puolessa tunnissa Kiisseli pyöräyttää Visan reseptillä tilaan Pusupuiston, paahtimon toisen uutuuden. Vaikka Kippari kameramiehenä sumeuttaakin  pääkohteittensa loiston, täytyy miehelle jakaa täysi tunnustus taustatunnelman vangitsemisesta.  


Ostamme aamukahviksi Kanavaa. Jos kahvi on lesousastetta 4.5/5, pakkausten designia lesompaa ei voi olla. Kavavassa gondogliere meloo Saimaan sulkuporttien läpi suoraan sydämeen ja kahvi nousee uudeksi pour over- suosikiksi kerta kulauksesta. Voi Hitto, mite hyvää! Ensin Silmun mehut, sitten Lehmuksen kahvit - kuulen miten jääkaapin hyllyllä kuplapullo vapisee.






2 kommenttia:

  1. Löysinpäs näin uuden seurattavan blogin ja uuden muistettavan kahvin.

    VastaaPoista