VASTAVOIMAKKUUS

05/03/2017





Valon lisääntyminen ei ole ihan mutkaton juttu. Valopääni ei meinaa pysyä varsinaisen valon vauhdissa. Olen umpiväsynyt, enkä keksi syyttää muita kuin vaatimattomasti koko palloa akselin asentoineen. Olen irvistellyt cutie pie Canonilleni koko talven ja syyttänyt surkeista kuvista paitsi taitojen myös valon puutetta. Kun valoa alkaa olemaan riittämiin, mutta kuvat jatkavat tasollaan, alan leikkiä pimeydellä. Kuvista tulee hyvin rembrandtilaisia ja olen ylpeä saavutuksistani, vaikka järki ei vieläkään riitä ymmärtämään, miten temput tekaisin.  


Valoa ei ole ilman pimeyttä. Se on maapallon ja auringon suhdekuvio, planetaarinen laki, johon vastavoimakkuus-filosofiani perustuu. Seuraa totuuksienlatelijan filosofianluento, osa 1. Paikka! Yhtään ei lähde sormi tässä kohtaa rollaamaan ruutuun mielenkiintoisempaa sisältöä!


Saan näppylöitä pullamössötodellisuuksista. Tunnen rajallisuuteni. En taivu ainaiseen hymyyn ja positiivisuuteen. Joskus ensin kaikki ei todellakaan mene hyvin (olen pelkomummoni jälkeläinen) ja maailmat romahtelevat tasaiseen tahtiin. En aina jaksa, en halua, enkä kykene. Kunnes tulee päivä, jolloin kaikki on taas mahdollista. Homman ydin on vastavoimissa. En ole onnellisimmillani, jos en ole ollut surullisimmillani. En pysty uskomaan itseeni, jos en ole ensin mielikuvitusepoxilla liimaillut epäonnistunutta itseäni kasaan. Filosofiani hihhuliaspekti on se, että kannan suurella tarkoituksella nimessäni valon väriä, sillä sisälläni asustaa vähintäänkin keskikokoinen mustonen. 

Kauneutta ei ole ilman rumuutta. Erityisen paljon nautin rumuuden kauneudesta. Teollisuusalueet, vanhat ränsistyneet varastorakennukset, graffitien peittämät seinät, ruoste, lohkeamat, halkeilut, säröt - voiko kauniinpaa olla. Katson näitä yleensä turvallisen välimatkan päästä junan ikkunasta. Genren huiput löytyvät kokemusmaailmastani Napolin ja Catanian ratapihoilta. Vahvassa iässä olevalle naiseudelleni filosofia sopii kuin nenä päähän päivinä, jolloin peilikuva ja mielikuva ottelevat voimineen vastatusten.  





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti